Maskeholder til engangsmasker

Støv er dagligdag på byggepladsen, og i Byggeriets Arbejdsmiljøbus gør vi meget for at hjælpe bygningsarbejdere med at mindske støvproduktionen gennem bearbejdning af materialer, så det ikke støver, eller fjerne støvet ved kilden og holde rent og rydeligt.
Men selv når det er gjort ved vi godt at der stadigvæk er en del støv, også sundhedsskadeligt, som man skal beskytte sig i mod.
I de tilfælde anbefaler vi brug af støvmaske og åndedrætsværn og ved mindre opgaver ser vi ofte at det er den lille engangsstøvmaske som anvendes, – og så ser vi desværre også stadigvæk en del håndværkere som typisk på småopgaver ikke tager en maske på.

”Den ligger nede i bilen, og jeg skal bare lige fræse det lille stykke her” – forklarer håndværkeren til os, – og til sig selv, mens han prøver at dreje snuden væk, så han ikke indånder det værste støv.
Det var netop hvad murermester Emil Wiegand-Hansen gjorde for fire år siden. Han stod igen i en typisk arbejdssituation for murerfaget:
I fuld gang med at fræse mursten, uden at have en beskyttende maske ved hånden.
Engangsmaskerne var altid med, men lå i bilen for ikke at blive støvede inden brug.
Nu stod han på 4.sal, og manglede beskyttelsen, men stoppede ikke arbejdet for at hente en maske i sin bil.
Han var fuldstændig klar over den kortsigtede konsekvens, næsen fyldt med rødt støv efter afsluttet arbejde, og den langsigtede mulige konsekvens, åndedrætsbesvær, “stenlunger” og øget sundhedsrisiko.
– Der må findes en måde, tænkte han, og gik i gang med at undersøge markedet, men der fandtes ikke noget brugbart som sikrede en ren og holdbar opbevaring lige ved hånden.
Derfor har han udviklet WIEGAND Maskeholderen som fortjener en omtale her op til påsken.
Den er produceret i silikone-gummi, let at rengøre med koldt vand, 99% lufttæt, monteres i bælte, lomme eller linning.
Se holderen og kontaktoplysninger på wrwiegand.com, eller denne korte video.

Se mere om brug af personlige værnemidler her.

God Påske